Politiek

Een inleiding in de politieke wetenschappen

Kris Deschouwer en Marc Hooghe 9789462366008 | 4e druk, 2015
Budh

Beschrijving

Politiek bepaalt voor een belangrijk deel ons dagelijks leven: van eenvoudige verkeersregels, tot de vraag wie er toegang krijgt tot onderwijs of gezondheidszorg. Dit handboek reikt de instrumenten aan voor de wetenschappelijke studie van het politieke bestel. Het boek beoogt een brede kennismaking met de politiek; van de politieke filosofie, de empirische studie van politiek gedrag tot een korte inleiding tot de bestuurskunde. Tegelijk is het ook een inleiding tot de politieke wetenschappen: wat is nu eigenlijk het specifieke van politicologie als wetenschapsdiscipline?


Dit boek kiest voor een vergelijkende benadering: sleutelbegrippen als parlement, regering, liberalisme of beleidscyclus worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en andere Europese landen.Dit boek kiest ook voor de toekomst, door te eindigen met een hoofdstuk over de Europese Unie. Of we dat nu willen of niet, voor aankomende generaties wordt de Unie het belangrijkste politieke systeem.

Deze vierde druk is volledig geactualiseerd.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor studenten politicologie en is ook interessant voor studenten beleids- en bestuurswetenschappen en sociologie.

Auteursinformatie

Kris Deschouwer is onderzoeksprofessor in de politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Marc Hooghe is gewoon hoogleraar politieke wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag