Met passie naar professionaliteit

Professionele ontwikkeling tot hulpverlener

Bertus Leijenhorst 9789462363779 | 2e druk, 2014
Budh

Beschrijving

Hulpverlener word je niet zomaar. Hulpverlenen is een beroep waarvoor je veel theorie bestudeert, werkt aan je houding en je vaardigheden ontwikkelt.
Als hulpverlener ben je je eigen gereedschap. In je opleiding leer je jezelf goed kennen. Het is belangrijk te weten hoe je eigen ontwikkeling is verlopen en wat de betekenis van diverse (levens)thema’s voor jezelf is. Dit boek helpt je om zó bezig te zijn met je opleiding en alle ervaringen die je daarbij tegenkomt dat je een persoonlijke beroepshouding kunt ontwikkelen.

In Met passie naar professionaliteit komen die (levens)thema’s aan de orde die voor een hulpverlener essentieel zijn: relaties aangaan, omgaan met gevoelens, zelfbeeld, verschil durven te maken, het conflict, leren en werken in een team, beroepshouding, aanraken en aangeraakt worden, afhankelijkheid en macht.
Het boek is sterk praktijkgericht en is naast een studieboek ook een werkboek. Elk hoofdstuk sluit af met kernpunten, waardoor het gemakkelijker is de hoofdpunten vast te houden. Daarbij staan ook ‘Tips voor training’, zodat de student zichzelf daadwerkelijk kan ontwikkelen op de betreffende thema’s.
In de 2e druk zijn een aantal tekstuele verbeteringen en inhoudelijke veranderingen aangebracht, mede op basis van gebruikerservaringen. Verder is de casuïstiek aangepast zodat de breedte van het werkveld beter herkenbaar is.

In dit boek wordt aangesloten bij de levenservaringen en het kennisniveau van de eerstejaarsstudent in het hoger sociaal agogisch onderwijs. Maar het boek is ook toegankelijk voor studenten van zorgopleidingen.

Wijziging t.o.v. vorige druk
In de nieuwe druk zijn enkele voorbeelden vernieuwd en spreken nu een bredere doelgroep binnen Social Work aan. Verder zijn er cases opgenomen die op integratieve wijze aspecten uit het boek samenbrengen. Tot slot maakt het deel over ‘aanraking’ een duidelijkere verbinding met de overige hoofdstukken. Voor docenten die het boek voorschrijven is een toetsenbank en een docentenhandleiding beschikbaar.

Docentenhandleiding
Vraag hier de docentenhandleiding op. Hierin treft u ook de MC toetsvragen aan.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor eerstejaarstudenten binnen het HSAO, te weten de studies SPH, MWD, CMV, SJD en TP.

Auteursinformatie

Bertus Leijenhorst is werkzaam als docent Social Work in het hbo en houdt zich bezig met de beroepshoudingontwikkeling van studenten. Hij is geregistreerd supervisor en daarnaast werkzaam als trainer/coach in de begeleiding van teams.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag