HRM voor managers

Frank Manders en Petra Biemans 9789462360327 | 5e druk, 2013
Budh
Search_button

Inhoudsopgave

1HRM en de lijnmanager:
2Selectie
3Prestatie
4Beoordelen
5Belonen
6Ontwikkelen van medewerkers
Over de auteurs

Beschrijving

HRM voor managers is bedoeld om de aankomende manager inzicht en hulpmiddelen te geven bij het managen van zijn belangrijkste resource: de medewerkers. Aan de hand van een theoretisch concept van Human Resource Management wordt ingegaan op modern personeelsbeleid en de rol van de manager hierin. De theoretische invulling van onderwerpen zoals beoordelen, werven, selecteren en ontwikkelen van medewerkers wordt afgewisseld met korte praktijkvoorbeelden, onderzoeken of casussen uit de hedendaagse literatuur.

In deze vijfde druk zijn de voorbeelden en de theorie geactualiseerd. Verder zijn aan het einde van elk hoofdstuk verwerkingsvragen opgenomen.

Doelgroep

HRM voor managers is bedoeld voor toekomstige of beginnende managers en kan ter opfrissing dienen voor managers die al enkele jaren werkzaam zijn.

Auteursinformatie

Drs. Frank Manders was werkzaam in diverse managementfuncties bij de Rabobank. Momenteel is hij lid van de directie van Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer.
Dr. Petra Biemans is lector HRM en persoonlijk ondernemerschap bij Hogeschool InHolland. Sinds 2000 voert zij vanuit haar eigen onderneming onderwijs- en adviesopdrachten uit.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag