Vaardig met arbeidsrecht. Het collectief ontslag

J. Heinsius 9789089747020 | 2e druk, 2012
Budh

Beschrijving

Let op: dit boek is momenteel niet beschikbaar. De 3e druk van deze uitgave, met ISBN 9789462900646, verschijnt naar verwachting in het najaar  van 2016. Klik hier voor meer infromatie en bestellen.  

Vaardig met arbeidsrecht. Het collectief ontslag biedt een praktische handreiking voor eenieder die vanuit zijn opleiding en/of werk te maken heeft met een collectief ontslag. Het boek is geschikt om studenten tijdens hun opleiding al met de complexiteit van het collectief ontslagrecht te laten kennismaken en hun daarin een weg te laten vinden. Het boek legt immers stapsgewijs uit, door middel van 'ontleding' van de thematiek, welke regels er tijdens een collectief ontslagprocedure (kunnen) gelden. Deze zien grofweg op de rol van de overheid (UWV) en die van werknemersvertegenwoordigers.
Naast de theorie is ook een aantal modellen in het boek opgenomen. Daarmee is het tevens geschikt voor (arbeids)juristen die niet in hun dagelijkse praktijk met de thematiek te maken hebben. Arbeidsjuristen, beginnend of met meer ervaring, arbeidsrechtadvocaten en bedrijfsjuristen kunnen er eveneens hun voordeel mee doen. Sedert het verschijnen van de eerste druk in 2009 is er door de auteur immers veelvuldig aan de hand van het boek post-academisch onderwijs gegeven.

De reeks JURIDISCHE VAARDIGHEDEN staat onder redactie van prof. mr. C.J. Loonstra en is bestemd voor studenten die een opleiding volgen in het hoger juridisch onderwijs. Elk deel geeft met voorbeelden, vragen en schema’s aan hoe de lezer zijn kennis van het positieve recht snel en vaardig kan toepassen in de rechtspraktijk.

Verschenen titels
• Vaardig met arbeidsrecht
• Vaardig met bestuursrecht
• Vaardig met Europees recht
• Vaardig met ondernemingsrecht
• Vaardig met staatsrecht
• Vaardig met strafrecht

Doelgroep

Deze uitgave is bestemd voor studenten recht in het hoger juridisch onderwijs.

Auteursinformatie

Jan Heinsius houdt zich sinds 1995 bezig met de thematiek van het collectief ontslagrecht. Hij is als universitair docent op het onderwerp gepromoveerd (Leiden 2004) en heeft vele publicaties hierover op zijn naam staan.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag