Belastingrecht in kort bestek

Arnold Verschut 9789089744463 | 1e druk, 2011
Budh

Beschrijving

In Belastingrecht in kort bestek wordt op overzichtelijke wijze een inleiding gegeven in het Nederlands belastingrecht. Na een inleidend hoofdstuk worden aan de hand van de belangrijkste heffingswetten de belangrijkste belastingsoorten behandeld: de loon- en inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Daarnaast komt een aantal gemeentelijke belastingen aan de orde. Tot slot is aandacht besteed aan het formele belastingrecht, waaronder het stelsel van rechtsbescherming.

Helder taalgebruik en korte tekstpassages dragen bij aan de toegankelijkheid van de behandelde onderwerpen. Het boek biedt geen uitputtende behandeling van de geboden stof: details zijn op plaatsen achterwege gelaten om de grote lijnen zichtbaar te houden.

Doelgroep

Het boek is primair bedoeld voor studenten van de opleiding HBO-rechten en Sociaal-Juridische Dienstverlening, maar is tevens geschikt voor studenten van andere opleidingen en voor iedereen die met het belastingrecht wil kennismaken.

Auteursinformatie

Mr. A.W. Verschut is docent Publiekrecht aan Hogeschool Leiden. Hij is vele jaren in diverse juridische (advies)functies actief geweest en is sinds enkele jaren in het hoger beroepsonderwijs werkzaam. Eerder verscheen van hem Bestuurs(proces)recht in kort bestek bij Boom Juridische uitgevers.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag