Vaardig met strafrecht

De meervoudige strafkamer, de politierechter en de kinderrechter

F.A.M. Bakker 9789089741974 | 2e druk, 2009
Budh

Beschrijving

In Vaardig met strafrecht. De meervoudige strafkamer, de politierechter en de kinderrechter wordt zeer helder en overzichtelijk beschreven hoe de verschillende procedures bij de rechtbank verlopen. Ook wordt er ruim aandacht besteed aan documenten en formulieren die hierbij in de praktijk worden gebruikt. De lezer krijgt zo een beeld van hoe er in de strafrechtspraktijk wordt gewerkt.

Voorafgaand aan de beschrijving van de procedures wordt ingegaan op enkele aspecten van de opsporingsfase. Hierbij wordt allereerst aandacht besteed aan de positie van de verdachte en diens raadsman. Vervolgens wordt de voorlopige hechtenis besproken. Daarna worden de belangrijkste bijzondere bevoegdheden tot opsporing genoemd. Tot slot wordt nader ingegaan op de vervolgbaarheid en de ontvankelijkheid van de officier van justitie.

Doelgroep

Het boek is geschikt voor studenten en beginnende beroepsbeoefenaren die naast hun kennis van de theorie alvast wat meer willen weten over hoe het in de praktijk van het strafrecht toegaat.

Auteursinformatie

Eric Bakker is vice-president van de Rechtbank Rotterdam en thans werkzaam in de strafsector. Daarnaast is hij lid van de Raad van Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming, sectie TBS. Hij publiceert op het gebied van de forensische psychiatrie en het penitentiair recht.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag