Uittreksels arresten Straf- en strafprocesrecht

F. Panholzer 9789089740694 | 8e druk, 2009
Budh
Search_button

Inhoudsopgave

Beschrijving

In deze bundel zijn ruim vijfhonderd samenvattingen van de belangrijkste straf(proces)rechtelijke arresten in chronologische volgorde opgenomen, van 1890 tot nu. Iedere bespreking van een arrest bevat de kern van de casus, de centrale rechtsoverwegingen en de beslissingen van de betreffende rechterlijke instantie. Daardoor is bij elk arrest de juridische kern direct zichtbaar. De teksten zijn zeer helder en toegankelijk geschreven. De uitgebreide registers (zowel chronologisch, alfabetisch, op wetsartikelen als op strafrechtelijke leerstukken) zorgen er daarnaast voor dat het boek gemakkelijk kan worden ontsloten.

Dit boek is samengesteld voor hen die vanuit onderwijs- en praktijkdoeleinden te maken hebben met het straf(proces)recht. De samenvattingen van arresten zijn echter ook zeker een aanwinst voor de liefhebber: het geeft een buitengewoon boeiend beeld van de strafrechtspraak.

Doelgroep

Deze uitgave is bestemd voor hen die vanuit onderwijs- en praktijkdoeleinden te maken hebben met het straf(proces)recht.

Auteursinformatie

Mr. F. Panholzer is advocaat te Amsterdam en al sinds 1977 de auteur en bewerker van dit boek.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag