Je eigen bedrijf

Van student naar ondernemer

Paul de Jong en Jim Verdegaal 9789085062202 | 1e druk, 2006
Budh

Beschrijving

Ondernemen is een kwestie van doen; handen uit de mouwen en aanpakken! Maar voordat je echt aan de slag gaat is het goed een strategie te bepalen. Het uitgangspunt is natuurlijk je product of dienst, maar dan ben je er nog niet. Hoe zorg je dat jouw product of dienst aansluit bij de wensen van de je klant? Hoe maak je een offerte, of een factuur? Hoe bewaak je de liquiditeit van de onderneming?

Je eigen bedrijf gaat in op al deze bedrijven en meer. Het geeft handreikingen voor het opzetten van een onderneming, zowel binnen het hbo, als daarbuiten. Alle facetten van het ondernemen komen aan bod en worden concreet gemaakt aan de hand van een praktijkcase, een door studenten opgerichte onderneming. Stap voor stap leert de beginnende ondernemer alles over de start van een bedrijf van oriëntatie- tot aan de evaluatiefase.

Auteursinformatie

Paul de Jong is marketingdocent en is verbonden aan de Hogeschool Rotterdam, waar hij vanaf het begin van zijn loopbaan onder andere verantwoordelijk is geweest voor het project 'Juniorondernemingen'.
Jim Verdegaal is verbonden aan de Hogeschool Rotterdam. Hij geeft in alle leerjaren van de opleiding Small Business colleges op het gebied van bedrijfsadministratie, financiering en bedrijfseconomie.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag