Journalistiek en politiek in onzekere tijden

Kees Brants (redactie) 9789059317994 | 1e druk, 2012
Budh

Beschrijving

Stekker en stopcontact, Siamese tweeling, latrelatie, verstandshuwelijk, hout- of zelfs wurggreep. De relatie tussen journalistiek en politiek is in vele, niet altijd even lovende, metaforen beschreven. En de afgelopen tien jaar lijkt de symbiose steeds meer onder druk of zelfs op scherp te staan. De overheid zou onderdeel zijn geworden van een performance en publiciteit vragende ‘toeschouwersdemocratie’; media zijn in een concurrentiestrijd gewikkeld op zoek naar consument en burger; politici en journalisten laten zich meeslepen door fact-free politics, terwijl de journalistiek de politiek zowel afstandelijker, als amusanter en cynischer tegemoet treedt; en de burgers zijn als kiezers steeds zwevender en zwervender geworden en als consumenten van politiek en media steeds ongeduldiger, vaak wantrouwiger en niet zelden bozer. Deze bundel gaat over de veranderingen en spanningen in politiek, media en publiek, de onzekerheid over hun onderlinge relatie en wat dit betekent voor hun plaats in en bijdrage aan een democratische samenleving.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor journalisten, politiek redacteuren, parlementair redacteuren, politici, wetenschappers zoals politicologen en mediawetenschappers, en andere geïnteresseerden.

Auteursinformatie

De auteurs – Ernst Hirsch Ballin, Philip van Praag, Frits Bloemendaal, Ruud Koole en Kees Brants – komen uit de politiek, de journalistiek en de wetenschap, en behandelen vanuit die verschillende perspectieven de groeiende onzekerheid en de mogelijke antwoorden daarop.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag