Positioneren

Stappenplan voor een scherpe positionering

Rik Riezebos en Jaap van der Grinten 9789059317239 | 2e druk, 2011
Budh

Beschrijving

In juli 2015 verschijnt de derde druk van deze uitgave. Klik hier voor meer informatie.
 
Positioneren is hot. Dit geldt niet alleen voor fabrikanten van consumentengoederen, maar ook voor bedrijven, instellingen, overheden en zelfs personen. Tot op heden verschenen er een paar Engelstalige boeken over positioneren, maar er was nog geen Nederlandstalig boek. Aan Positioneren: Stappenplan voor een scherpe positionering liggen twee principiële keuzen ten grondslag: ten eerste is dit boek geschreven  vanuit het perspectief van de manager, het is daarom uitgewerkt als een praktisch stappenplan. Ten tweede wordt in dit boek een lans gebroken om bij positioneren meer van binnen naar buiten te werken: inside out in plaats van outside in, en te starten met een analyse van de organisatie-identiteit. Daardoor kan een externe positionering beter worden waargemaakt en is een intern draagvlak verzekerd.

‘Een grondig boek verluchtigd met veel tabellen, figuren, plaatjes en kaders met mini-cases. Positioneren is zo toepasbaar als maar zijn kan.’ Adformatie

‘Positioneren is een bijzonder duidelijk en vooral bruikbaar boek. De theorie is van heldere voorbeelden voorzien. Kortom, een aanrader voor iedereen die het bedrijfsmerk tot zijn verantwoordelijkheid mag rekenen.’ Managementboek.nl

Doelgroep

Dit boek is bedoeld voor (toekomstige) managers, marketeers en communicatieprofessionals die verantwoordelijk zijn voor het commercieel succes en de reputatie van een merk. De inhoud is praktisch van opzet, voorzien van aansprekende voorbeelden en stelt de lezer in staat zelfstandig een positioneringstraject uit te voeren.

Auteursinformatie

Dr. Rik Riezebos (1960) is algemeen directeur van EURIB. European Institute for Brand management en managing consultant van Brand Capital. Hij studeerde economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg en volgde daarna het 'Phd. program in general management' aan de faculteit RSM/Erasmus Universiteit. Vervolgens was hij  aan deze faculteit verbonden als universitair (hoofd) docent Marketingcommunicatie en Merkenbeleid (1991-2001). daarnaast was hij als directeur strategie parttime verbonden aan TBWA/ARA Communicatieadviesbureau te Rotterdam (1998-2001). Rik Riezebos is auteur van het standaardwerk Merkenmanagement (1996, 2002), waarvan ook een Engelse (2003) en een Chinese (2004) editie is verschenen. Hij is co-auteur van Verzamelde Merken (2004), een etymologisch merkwoordenboek.

Drs. Jaap van der Grinten (1968) doceert merkenmanagement, marketing en corporate communicatie bij het Domein Communicatie, Media en Muziek van Hogeschool Inholland en is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat CBRD/Cross-media, Brand, Reputation & Design management, van Inholland. Hij studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij later ook de postacademische leergang Merkmanagement volgde. Na zijn studie werkte hij onder meer bij Philips en L'Oreal in marketing- en marketingcommunicatiefuncties. Eerder verscheen van zijn hand het boek Mind the Gap (2004, 2010), een stappenplan voor het managen van identiteit en imago.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag