Stagelopen in stappen

Esther Haag 9789059316164 | 1e druk, 2010
Budh

Beschrijving

Stagelopen in stappen is geschreven vanuit de dagelijkse praktijk. Waar lopen studenten tegenaan als ze voor het eerst gaan nadenken over de functies die ze met hun studie kunnen gaan vervullen? Hoe vind je een droomstage? Kun je een bedrijf zomaar benaderen of moet er eerst een vacature zijn? Wie moet je benaderen, en hoe? Stuur je een e-mail of kun je ook bellen? Hoe weet je wat voor soort opdracht de docent zal goedkeuren? En hoe regel je dat in een contract? Wie betaalt de extra onkosten en hoe weet je of je de taal van de organisatie voldoende spreekt? Dit alles en meer vind je in Stagelopen in stappen.

Op www.stagelopeninstappen.nl staat extra materiaal dat gebruikt kan worden bij het zoeken en regelen van een stage. Je vindt er een voorbeeld van een stageplan, een sollicitatiebrief en een CV. Ook vind je er links naar nuttige andere websites, bijvoorbeeld naar sites met persoonlijkheidstests. 
De website is gratis toegankelijk voor studenten en docenten. Speciaal voor docenten is er ook een afgeschermd gedeelte met een docentenhandleiding om studenten tijdens hun zoektocht naar een stage te begeleiden.

Doelgroep

Dit studieboek is geschreven voor studenten in het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs.

Auteursinformatie

Esther Haag (Delft, 1966) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Na een aantal functies in het bedrijfsleven en in het onderwijs is zij sinds zes jaar facultair stagecoördinator aan de Faculteit der Letteren van de RUG. Eerder verscheen van dezelfde auteur: Schrijven in stappen, handboek voor de verslaglegging van literatuuronderzoek (met Jeanne Dirven, Den Haag: Uitgeverij LEMMA, derde druk, 2008).

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag