Betrokken bij bewegen

Essentie van de oefentherapie gegeven door een oefentherapeut

Chris Kuiper en Mariëlle Jans 9789059315105 | 1e druk, 2009
Budh

Beschrijving

Op het moment dat bewegen ‘in’ is en dat bewegingsarmoede en overgewicht beschreven worden als epidemie, vraagt de oefentherapeut zich af: 'Wat is de essentie van de oefentherapie en het handelen van de oefentherapeut Cesar/Mensendieck?' Weten oefentherapeuten dat dan niet? Ja en nee. Oefentherapeuten, en gelukkig met hen vele cliënten, verwijzers, zorgverzekeraars en beleidsmakers, weten heel goed wat oefentherapeuten doen. Maar wat een oefentherapeut nu tot een oefentherapeut maakt, wat een oefentherapeut is, blijkt heel wat lastiger te vatten.

In april 2007 is een project gestart waarin gezocht wordt naar deze essentie. In dit boek vindt u een beschrijving van het handelen van de oefentherapeut. Betrokken bij bewegen bevat tevens een overzicht van beelden van de oefentherapie door de jaren heen, zowel aan de hand van citaten uit historische bronnen als met behulp van oud en nieuw beeldmateriaal. Uiteraard is ook een uitgebreide verantwoording opgenomen over hoe het onderzoek dat leidde tot de beschrijving tot stand is gekomen. Het is een verslag van een kwalitatief onderzoek, maar bovenal een uitgebreide beschrijving van beroepsbeoefenaren betrokken bij bewegen.

Doelgroep

Betrokken bij Bewegen is bedoeld voor oefentherapeuten, studenten en docenten oefentherapie. Ook beleidsmedewerkers, onderzoekers, zorgverzekeraar en zorgprofessionals van andere beroepen die samenwerken met oefentherapeuten kunnen hun beeld van de oefentherapeut met dit boek aanscherpen en verdiepen.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag