Wie kijkt?

De meting achter de kijkcijfers

Rita Jager, Nelly Kalfs en Allerd Peeters 9789053529737 | 1e druk, 2005
Budh

Beschrijving

In de wereld van televisie wil iedereen graag weten wie er naar welke programma's en reclamespots kijkt. Het kijkonderzoek geeft daar inzicht in. Over hoe de kijkcijfers tot stand komen, bestaan nogal wat misverstanden. Is het inderdaad zo dat van alle kijkers in Nederland bekend is waar ze naar kijken, of gaat het via een steekproef? Kun je je ervoor aanmelden? Hoe wordt er precies gemeten en welke resultaten kun je er allemaal uithalen?

Op deze en nog veel andere vragen rond het kijkonderzoek geeft Wie kijkt? antwoord. Aan bod komen zaken als het belang van de kijkcijfers, de methode van onderzoek, de betrokken instanties en personen en de resultaattypen zoals kijktijd, kijkdichtheid, bereik en marktaandeel. Ook wordt er gekeken naar hoe onder meer programmamakers, zendercoördinators, producenten, journalisten en het publiek de cijfers gebruiken en wordt het kijkonderzoek in een breder (internationaal) perspectief geplaatst.

Auteursinformatie

Rita Jager (1961) werkt sinds 1999 volledig freelance en houdt zich bezig met het maken van content voor websites, journalistieke producties en eindredactie voor onder meer studieboeken en het geven van workshops over schrijven voor internet.
Nelly Kalfs (1961) is directeur van Stichting Kijkonderzoek (SKO).
Allerd Peeters (1950) werkt als senior adviseur/onderzoeker bij de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de Publieke Omroep en als onderzoeker/docent bij de afdeling Communicatiewetenschap van de Radboud Universiteit Nijmegen en de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag