Imagineering

Het creƫren van belevingswerelden

Diane Nijs en Frank Peters 9789053528365 | 1e druk, 2002
Budh

Beschrijving

Verschillende auteurs constateren dat er een fundamentele veranderingen plaatsvinden in onze economie. We evolueren naar een beleveniseconomie. In een wereld van overvloed zijn mensen meer op zoek naar psychische behoeftebevrediging: behoefte aan inspiratie, aan het bij een betekenisvolle gemeenschap horen en aan zingeving in het algemeen. Dit boek is geschreven in het licht van dit besef.

In Imagineering wordt de stelling geponeerd dat het Amerikaanse antwoord op de nieuwe vragen die deze economsiche situatie oproept, niet zonder meer te kopiëren is naar Europa. Dit boek presenteert het Europese antwoord: authentieke belevingsconcepten in plaats van thematiseren en toevoegen van theater.

Het kunnen creëren van belevingswerelden (memorable experiences) die tot de verbeelding blijven spreken, is een onmisbare management'kunst' geworden, de kunst van het raken van het hart. Emotie en fantasie worden cruciale managementvaardigheden. In dit boek worden de instrumenten aangereikt.

Doelgroep

Imagineering is geschreven voor studenten en leidinggevenden binnen en buiten de leisure-industrie.

Auteursinformatie

Diane Nijs (1962) is Lector Imagineering aan de NHTV internationale hogeschool Breda. Daarnaast is zij directeur van aTTract, een Belgisch consultancybureau op het vlak van Imagineering.
Frank Peters (1964) is directeur van de opleiding Media en Entertainment Management aan de NHTV internationale hogeschool Breda.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag