Mediaplanning

Babs van Teylingen-Geerlings 9789047301530 | 1e druk, 2010
Budh

Beschrijving

Mediaplanning is door het grote aanbod van mogelijkheden steeds lastiger geworden. Het is een uitdagend proces om de juiste media te selecteren, zodat zowel de campagnedoelstellingen worden gerealiseerd als de doelgroep wordt bereikt. Dit boek verschaft snel inzicht in het gehele mediaplanningsproces: van mediabriefing, het selecteren van de mediumtypen aan de hand van de mediumbeoordelingscriteria, media- en planningsschema, budgetverdeling tot media-inkoop. Kennis van het mediaplanningsproces alleen is echter niet voldoende om daadwerkelijk een mediaplan op te stellen. Inzicht in de mediawereld met daarin de rol van het mediabureau, media-onderzoek en de processen voorafgaand aan de mediaplanning zoals marketing en marketingcommunicatie is essentieel.

In Mediaplanning komen deze onderwerpen dan ook duidelijk en overzichtelijk aan de orde. Daarnaast wordt een actueel beeld geschetst van de verschillende mediumtypen met hun belangrijkste kenmerken en ontwikkelingen. Mediabegrippen worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden en ter inspiratie is het boek verrijkt met relevante artikelen en citaten. Daarnaast is een aantal mediacases uit de recente praktijk ter illustratie opgenomen. Het boek is aangevuld met handige checklists die niet alleen voor studenten, maar zeker ook voor docenten en bedrijfsleven goed bruikbaar zijn.

Inclusief website
Op www.mediaplanning.boom.nl vind je aanvullende informatie .

Doelgroep

Geschikt voor hbo-studenten waarbij communicatie- en mediaplanning een onderdeel van hun opleiding vormen, maar daarnaast ook professionals: mediaplanners, mensen werkzaam in de reclamebranche, of op een afdeling marketing/communicatie bij een adverteerder.

Auteursinformatie

Babs van Teylingen-Geerlings heeft verschillende functies op het gebied van marketingcommunicatie en media vervuld. Momenteel is ze onderzoeker bij het lectoraat Media & Entertainment Management van Hogeschool INHolland Haarlem. Daarnaast is ze docent Marketing, Communicatie en Media bij de opleiding Media & Entertainment Management van Hogeschool INHolland Haarlem.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2023 | Boom uitgevers Den Haag