Veranderkundige modellen9789024414826 | 12e druk, 2007 Er is inmiddels een nieuwe druk van dit boek verschenen. |
Beschrijving | |
Voorwoord |
Inhoudsopgave
Beschrijving
In 2012 verscheen de opvolger van deze uitgave Veranderen in meervoud van dezelfde auteur.
Dit boek biedt een brede oriëntatie in de agogische theorie en praktijk. Het is zowel gericht op theoretische kennis van het vakgebied als op het bevorderen en verbeteren van bekwaam en zorgvuldig veranderkundig handelen.
Deze uitgave begint met een inleiding in het agogisch denken. Aansluitend komen drie veranderkundige modellen naar voren: het sociaal-technologische model, het persoonsgerichte model en het maatschappijkritische model. Het is een studie- en werkboek met opdrachten, zoals case-analyses, rollenspellen, onderzoeksopdrachten, discussiestellingen en suggesties voor audiovisueel materiaal.
Doelgroep
Dit studie- en werkboek is gericht op studenten van middelbare en hogere sociaal-agogische opleidingen. Het is zowel bruikbaar binnen het vak agologie als binnen methodiekvakken. Het boek is zeker ook voor praktijkwerkers geschreven die zich willen oriënteren in diverse veranderingsconcepten en mogelijke toepassingen ervan. Het kan hen helpen bij een kritische doordenking van hun handelen.
Auteursinformatie
Gerard Donkers is docent agologie aan de hogeschool, sector gedrag en maatschappij in 's-Hertogenbosch. Aan de Rijksuniversiteit van Groningen is hij gepromoveerd op een onderzoek naar de methodiek van het maatschappelijk werk. Zijn proefschrift is uitgegeven onder de titel 'Zelfregulering als reflectiekader van methodiek maatschappelijk werk, een agogische benadering' (1999).
Bestellen
Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.