Arbeidsrecht begrepen

Hannie Geugjes en Erica Wits 9789462900677 | 6e druk, 2015 Er is inmiddels een nieuwe druk van dit boek verschenen.
Budh

Beschrijving

Arbeidsrecht begrepen behandelt het individuele arbeidsrecht voor studenten in het hoger onderwijs. Minder wetenschappelijk-theoretisch en meer praktijkgericht. Minder historie en meer de bedoeling van de wetgever. Minder tekst achter elkaar en meer visualisatie. Heldere schema's, checklists en praktijkcases ondersteunen de tekst. Kortom: het boek is vooral praktisch bruikbaar en de inhoud ligt op behoorlijk juridisch niveau.

In het boek wordt voortdurend geschakeld tussen de inhoud van de arbeidsovereenkomst, de wet en de cao. Ook vindt er een koppeling plaats tussen het arbeidsrecht en de sociale zekerheid, op sommige onderdelen een Siamese tweeling.

'Geweldig boek! Recente jurisprudentie, praktische weetjes...zeer volledig!'
Tanja van Mazijk, hogeschooldocent arbeidsrecht aan de faculteit Maatschappij en Recht van de Hogeschool Utrecht. 

De 6e druk is helemaal aangepast aan de Wet werk en zekerheid. Naast de Ontslagregeling is ook de andere lagere regelgeving in dit boek verwerkt.

Voor meer actuele uitgaven over arbeidsrecht, kijkt u op www.oogvoorarbeidsrecht.nl

Doelgroep

Het boek is bestemd voor zowel studenten die een opleiding volgen in het hoger onderwijs (Rechten, SJD, Personeel en arbeid), als voor juridische professionals die werkzaam zijn in de eerstelijnsrechtshulp of -informatie en -advies.

Auteursinformatie

Hannie Geugjes was jarenlang werkzaam in de rechtshulpverlening en verzorgde opleidingen op de terreinen van het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht voor een werknemersvereniging. Momenteel is zij verbonden als hoofddocent arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht aan het Instituut voor Recht van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is auteur van Socialezekerheidsrecht begrepen.

Erica Wits is advocaat en partner bij Sprengers Advocaten te Utrecht. Zij is al meer dan 25 jaar werkzaam op het terrein van het arbeidsrecht, onder meer bij een werknemersvereniging, maar ook bij een grote werkgever. Naast haar werk als advocaat verzorgt zij opleidingen op het gebied van het arbeidsrecht en publiceert zij regelmatig op dit terrein.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag