Argumentatie en debat

Daniƫl Schut en Jean H.M. Wagemans 9789462364233 | 1e druk, 2014
Budh

Beschrijving

Wat gebeurt er als je de theorie en de praktijk van het debatteren bij elkaar brengt? Argumentatie en debat vormt een antwoord op deze vraag. De auteurs combineren theoretische inzichten over argumentatie met strategische aanwijzingen voor het voeren van debatten. De uitleg hiervan wordt ondersteund met voorbeelden uit de debatpraktijk. Behalve theorieën en aanwijzingen over debatteren bevat het boek ook een korte geschiedenis van de dialectica (de klassieke benaming voor de kunst van het debatteren) en een verzameling criteria voor het beoordelen van een debat. Bovendien bevat het boek beschrijvingen van de meest gebruikte debatformats, een lijst met literatuursuggesties en een register met kernbegrippen.

Doelgroep

Het boek is bedoeld voor iedereen die zijn of haar vaardigheden op het gebied van argumenteren en debatteren wil verbeteren. De theoretische inzichten en strategische aanwijzingen zijn niet alleen nuttig als je wilt deelnemen aan een wedstrijddebat, maar ook wanneer je een overtuigende bijdrage wilt leveren aan discussies op de werkvloer. Zowel studenten als professionals kunnen met Argumentatie en debat hun voordeel doen.

Auteursinformatie

Politicoloog Daniël Schut is Nederlands Kampioen Debatteren (2013) en traint politici, bestuurders en professionals in overtuigend communiceren via trainingsbureau De Luistervinken.

Jean H.M. Wagemans is filosoof en universitair docent argumentatietheorie aan de Universiteit van Amsterdam.
  
Gastcollege 
Daniël Schut is trainer in debat- en communicatievaardigheden via De Luistervinken. Hij is Nederlands Kampioen Debatteren (2013) en heeft meerdere internationale debatprijzen op zijn naam staan. Hij geeft graag gastcollege over Argumentatie en debat, bijvoorbeeld over de volgende vragen: 

  • hoe kun je debatteren in het onderwijs gebruiken?
  • welke oefeningen kun je gebruiken bij het boek Argumentatie en debat
  • hoe kun je zelf debatten organiseren en beoordelen? 

Interesse? Mail naar info@boomlemma.nl.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag