Creatief schrijven

Karel Witteveen 9789085063063 | 1e druk, 2006
Budh
Search_button

Inhoudsopgave

Inleiding
1Schrijfinzicht
2Schrijflab
3Schrijfgereedschap
Dankwoord
Over de auteur
1Het schrijfproces
2Het stappenplan

Beschrijving

Hoe kom ik op frisse ideeën voor een tekst? Hoe schrijf ik een boeiend interview of artikel? Op welke manier overtuig ik mijn lezers? In Creatief schrijven vind je de antwoorden op deze vragen. Je kunt meteen aan de slag door middel van de vele oefeningen en schrijftips. Het boek geeft inzicht in creatieve processen, toont diverse schrijftechnieken en leert schrijfvaardigheid aan.

Creatief schrijven daagt je uit je oude schrijfwijze te verruilen voor nieuwe invalshoeken. Laat de vaste tekststructuur los en oefen met free writen, dialogen schrijven en mind mappen. Vergroot je schrijfstijl met de pennen van De Bono of verander eens van auteur.

Naast de creatieve input laat Creatief schrijven zien hoe je van de vrije schrijfoefeningen een aantrekkelijke en doelgroepgerichte tekst maakt. De werkwijze in dit boek is geschikt voor alle mogelijke teksten: van beleidsnota's en journalistieke artikelen tot reisverhalen.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor zowel studenten communicatie en journalistiek als degenen die zakelijke teksten of juist verhalen schrijven.

Auteursinformatie

Karel Witteveen is communicatietrainer en tekstschrijver. Daarnaast is hij docent bij het Centrum voor Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag