Gezondheidsrecht begrepen

Praktische inleiding in het gezondheidsrecht voor (para)medici en verpleegkundigen

Lydia Janssen 9789059319592 | 2e druk, 2013
Budh

Beschrijving

Gezondheidsrecht begrepen biedt een compacte beschrijving van die rechtsregels die van belang zijn voor de dagelijkse beroepspraktijk van (para)medici.

Aan de orde komen onder andere de Big-registratie, de behandelovereenkomst, het beroepsgeheim, dossiervorming, dwangbehandeling, de positie van jonge patiënten en hun ouders en begin en einde van het leven. Ook wordt aandacht besteed aan de aansprakelijkheid van de beroepskracht en aan de verschillende procedures waarin hij verwikkeld kan raken. De vele voorbeelden in het boek zorgen ervoor dat de algemene regels meteen dicht bij de praktijk van alledag worden gebracht.

Het boek is geschreven in nauwe samenwerking met beroepskrachten uit de praktijk die garant staan voor een goede verbinding tussen het gezondheidsrecht en de praktijk.

Wijzigingen t.o.v. de vorige druk
Voor deze tweede druk is de tekst geactualiseerd in verband met wetswijzigingen. 

Doelgroep

Gezondheidsrecht begrepen is een praktische inleiding in het gezondheidsrecht geschreven voor (para)medici, al dan niet in opleiding. Het boek biedt een compacte en toegankelijke beschrijving van die rechtsregels die bijvoorbeeld van belang zijn voor de arts, de fysiotherapeut, de verpleegkundige, de verloskundige, de GZ-psycholoog, de tandarts, de apotheker en de psychotherapeut.

Auteursinformatie

Mr. Lydia Janssen is als juriste gespecialiseerd in (jeugd)zorg en recht. Zij verzorgt bij- en nascholing voor (para)medici over de juridische aspecten van de (gezondheids)zorg en adviseert instellingen op dit terrein.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag