Het project

Stappenplan voor de aanpak van een project

Jan Verhaar en Stijn Schenk 9789059319585 | 2e druk, 2013
Budh

Beschrijving

Hoe kom je van een creatief idee tot een concreet product? Hoe zorg je ervoor dat een project niet uit de hand loopt, hoe rapporteer je tussentijds aan de opdrachtgever en hoe hou je de kosten binnen de perken?
Het project is een praktisch stappenplan dat houvast biedt bij de aanpak van een project. Dit boek leert je hoe je gezamenlijk in een projectteam de uitgangspunten en randvoorwaarden van een project vastlegt in een projectvoorstel, het concept vervolgens uitwerkt in een projectplan en tot slot de uitvoering voorbereidt in een uitvoeringsprogramma.
Door met het stappenplan te werken ontwikkel je de competenties om een project op te zetten en succesvol tot een goed einde te brengen.

Wijzigingen ten opzichte van de vorige druk
Bij deze tweede druk is Stijn Schenk toegetreden als co-auteur en is de inhoud volledig herzien en geheel geactualiseerd.

Doelgroep

Het project is primair bedoeld voor de student binnen het hoger onderwijs. Daarnaast kunnen mensen die in de praktijk te maken krijgen met het opzetten van een project een belangrijke houvast hebben aan dit boek.

Auteursinformatie

Jan Verhaar was jarenlang leidinggevende bij zijn adviesbureau mens & organisatie, Bureau voor Projectmanagement en Ontwikkelingsvraagstukken. Tevens was hij vele jaren werkzaam in het hbo en is hij auteur van diverse boeken over project- en vernieuwingsmanagement.

Stijn Schenk is organisatiesocioloog en projectondernemer. Hij heeft een groot aantal projecten geleid voor de Gemeente Amsterdam, festivals, theaterproducties, websites, uitgaanladders en verhalende kunsten. Vanaf 2009 was hij ook werkzaam binnen het hbo.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag