Best persons

en hun betekenis voor de Nederlandse achterstandswijk

Gabriƫl van den Brink, Merlijn van Hulst, Laurens de Graaf e.a. 9789059318892 | 1e druk, 2012
Budh

Beschrijving

Buiten de lijntjes kleuren, creatief omgaan met regels of voorschriften en goed naar bewoners kunnen luisteren – het zijn slechts enkele kwaliteiten van de best persons die centraal staan in dit boek. Het gaat om probleemoplossers die in staat zijn om anderen aan zich te binden. Ze worden best persons genoemd omdat ze opvallen door hun onorthodoxe aanpak en doordat ze een zichtbaar resultaat boeken. Ze werken onder meer in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Zwolle en Leeuwarden. De best persons werden in hun dagelijkse werk geobserveerd en ondervraagd. Deze creatieve mensen zijn een voorbeeld voor anderen doordat ze een combinatie van ondernemerschap en betrokkenheid aan de dag leggen. Dit boek portretteert hen maar het analyseert ook wat ze voor het dagelijkse werk in achterstandswijken (kunnen) betekenen.

Op de website www.bestpersons.eu zijn videoportretten te zien van drie best persons: Hans Rasenberg, Sabrina Lindemann en Derwisj A. Maddoe.

Doelgroep

Dit boek is relevant voor bestuurders, politici, ambtenaren, wijkprofessionals en wetenschappers die betrokken zijn bij en onderzoek naar achterstandswijken doen. 

Auteursinformatie

Prof. dr. Gabriël van den Brink is als hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde verbonden aan de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur (TSPB) van Tilburg University.
Dr. Merlijn van Hulst en dr. Laurens de Graaf werken als universitair docent bij de TSPB.
Drs. Ton van der Pennen is als senior onderzoeker verbonden aan onderzoeksinstituut OTB van de TU Delft.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag