Haal meer uit jezelf in de professionele samenwerking

Jeroen Wouters en Irene van Krieken 9789059318755 | 1e druk, 2012
Budh

Beschrijving

Als (aankomend) professional kom je vaak terecht in complexe organisaties, waar veel flexibiliteit en verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling wordt gevraagd. Dat vereist een hoge mate van kennis en inzicht in je eigen kwaliteiten en de wijze waarop je deze kunt inzetten in de samenwerking met anderen. De volgende vragen spelen daarbij een belangrijke rol:
• Wat zijn mijn unieke kwaliteiten?
• Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de kans krijg om deze kwaliteiten in te zetten?
• Hoe kan ik ze verder ontwikkelen?
• Waarom verloopt de samenwerking met anderen soms zo moeizaam?
• Wat is mijn rol binnen de samenwerkingsrelatie?
• Hoe kan ik leren van de samenwerking met anderen?
• Hoe zorg ik ervoor dat ik in mijn werk kan omgaan met veranderingen?

Dit boek gaat in op professioneel samenwerken vanuit jouw kwaliteiten. Je start dichtbij jezelf: bij het onderzoeken van jouw persoonlijkheid. Aan de hand van de inzichten die je hierbij opdoet, ontwikkel je een persoonlijk ‘merk’ waaruit blijkt wie jij bent en waar je voor staat. Vervolgens krijg je handvatten aangereikt om de samenwerkingsrelatie te onderzoeken, zodat je jouw merk zo goed mogelijk kunt inzetten. Uiteindelijk kom je op die manier gezamenlijk, als groep, tot ontwikkeling.

Doelgroep

Dit boek is geschreven voor alle (aankomend) professionals die vanuit samenwerking tot ontwikkeling willen komen, binnen projecten, coachings- en samenwerkingssituaties binnen het hoger onderwijs en binnen professionele organisaties.

Auteursinformatie

Jeroen Wouters is werkzaam als docent bij de Hogeschool Rotterdam binnen de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Vanuit zijn werk binnen de psychiatrie en het onderwijs heeft hij ervaren dat de identiteit van professionals onder druk komt te staan binnen complexe, steeds veranderende organisaties. Dit vormde de inspiratie voor dit boek.
Irene van Krieken is werkzaam als onderwijskundige en docent binnen de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is ze actief op het gebied van muziekeducatie, als musicus, docent en als ontwikkelaar van lesmaterialen en educatieve projecten.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag