Basisboek crossmedia concepting

Indira Reynaert en Daphne Dijkerman 9789059317956 | 2e druk, 2012
Budh

Beschrijving

Steeds vaker worden diverse mediakanalen ingezet voor een bepaalde communicatiedoelstelling, waarbij gebruik gemaakt wordt van de specifieke kenmerken en mogelijkheden van deze kanalen, het mediagebruik en de participerende houding van de consument.
Basisboek crossmedia concepting geeft een eerste aanzet tot crossmediale theorievorming. Uitgebreid aan de orde komen de speerpunten van het crossmediaconcept: storytelling, usability, cocreatie, mediumspecificiteit en relevantie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een transmediaal (autonoom) concept en een geïntegreerd (afhankelijk) concept.
De tweede druk biedt de lezer meer handvatten bij het verzamelen van insights en meer verdieping op transmedia storytelling door een uitgebreide en vernieuwde casuïstiek. De vele casestudy’s in het boek en het materiaal op de website bij dit boek, crossmedialog.nl, helpen bij het ontwikkelen van een crossmediaal concept.

Een hogeschooldocent zei het volgende over de uitgave:
 
'Een van de weinige boeken die niet op het moment dat ze uitkomen overbodig geraken.'

Doelgroep

Basisboek crossmedia concepting richt zich op studenten van media- en communicatiestudies op universitair en hbo-niveau.

Auteursinformatie

Indira Reynaert is docent aan de Universiteit Utrecht. Ze werkt als strateeg en opleider bij TheJaneway, het bedrijf voor onderzoek, expertadvies en professionele scholing op het gebied van Crossmedia Concepting en Transmedia Design.

Daphne Dijkerman is consultant op het gebied van crossmedia content, concepting en strategie, vanuit haar eigen bedrijf Explore Media.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag