De verankerde organisatie

Een institutioneel perspectief op veranderen en vernieuwen

Patrick Vermeulen 9789059317383 | 1e druk, 2011
Budh
Search_button

Inhoudsopgave

1Inleiding
2De kracht van instituties
3Het veranderen van instituties

Beschrijving

Waarom is veranderen en vernieuwen voor organisaties toch zo moeilijk? Daarover gaat dit boek. De meeste verander- of vernieuwingstrajecten verlopen niet succesvol en ondanks decennia van wetenschappelijk onderzoek is de sleutel tot succes nog niet gevonden. Toch hangt het bestaansrecht van organisaties sterk af van het vermogen om te anticiperen op veranderingen in hun omgeving. In een sterk veranderende omgeving wordt dit natuurlijk steeds moeilijker. In dit boek wordt een ander perspectief op veranderen en vernieuwen ontwikkeld en wordt gezocht naar een meer fundamenteel probleem dat onder tal van veranderprocessen ligt. Organisaties zijn vaak in sterke mate afhankelijk van allerlei ingesleten patronen, regels, gebruiken, normen, waarden en processen. Met andere woorden: organisaties zijn in meer of mindere mate geïnstitutionaliseerd. En in de kracht van deze instituties ligt het probleem van verandering! Dit boek geeft verschillende praktische illustraties van de kracht van instituties en geeft een duidelijke oplossingsrichting.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor wo-studenten organisatiewetenschap en post-hbo studenten management en organisatie. Daarnaast is het ook interessant voor adviseurs en managers in de praktijk.

Auteursinformatie

Patrick Vermeulen is werkzaam als Universitair Hoofddocent bij het Departement Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Hij houdt zich vooral bezig met onderzoek naar institutionele verandering. Verder doet hij onderzoek naar strategieën van organisaties in opkomende markten en strategische besluitvormingsprocessen van ondernemers. Hij heeft ook een eigen adviesbureau.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag