Basisboek social media

Desiree van Osch en Renée van Zijl (redactie) 9789059317048 | 1e druk, 2011
Budh

Beschrijving

Social media: revolutie of slechts een nieuw middel? Zowel wetenschappers, vakprofessionals als het onderwijs zijn er druk mee. Er zijn al veel boeken verschenen over de inzet van social media die antwoord geven op allerlei vragen uit de praktijk. Inmiddels bestaat er behoefte aan een boek dat de theorie uit de wetenschap samenbrengt met de praktijk vanuit meerdere disciplines. Een boek dat verder gaat dan alleen advies over de inzet van social media, dat een brede basiskennis biedt en inzicht geeft in de theoretische aspecten. Dit is het eerste boek in Nederland dat de kennis over social media uit wetenschap en beroepspraktijk samenbrengt tot één verhaal.

In Basisboek social media schetsen wetenschappers vanuit de theorie het ontstaan en de gevolgen van social media. Daarna belichten vakspecialisten de praktische kant van social media. Onderwerpen zijn: social media in de netwerkmaatschappij, communiceren, overheid, journalistiek en organisaties met social media, impressiemanagement en storytelling via social media, interne communicatie, public relations, projectmanagement en mediaplanning met social media. Maar ook:
• do’s en don’ts van social media-innovator Erwin Blom;
• een katern facts and figures;
• een nawoord van bestseller-auteur Menno Lanting.
 
Hogeschool- en universiteitsdocenten zeiden het volgende over de uitgave:

'Prettig geschreven, voorbeelden en lay-out in kaders is handig en daardoor goed te gebruiken.'

'Het Basisboek Social Media is interessant om te lezen en biedt door het grote aantal auteurs een schat aan informatie. Bovendien is het prachtig vormgegeven.[...] Het boek is een state-of-the art.'

'Biedt heel goed overzicht.'

Doelgroep

Basisboek social media is geschreven voor het hbo- en wo-onderwijs. Het boek is echter ook onmisbaar voor vakspecialisten en andere geïnteresseerden die een volledig beeld willen krijgen van de theoretische én praktische kant van social media.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag