Effectief mondeling communiceren in drie stappen

Darwin Frieser 9789059317000 | 1e druk, 2011
Budh

Beschrijving

Blader hier door het boek.

In dit boek staat de communicatiestijl van de lezer centraal. Het geeft antwoorden op vragen als: Hoe kijkt mijn omgeving naar mijn manier van communiceren, wat wordt door anderen gezien als mijn kwaliteit en welke valkuilen heb ik? Ook geeft het boek inzicht in de consequenties van je communicatiestijl. Hierbij kan gedacht worden aan het omgaan met stress, het toepassen van een beschermingsconstructie en het doorbreken van de vicieuze cirkel die elke communicatiestijl in zich draagt. Verder gaat het boek in op de vraag waarom iemand gaat praten zoals hij of zij praat. Inzicht dat, als het gaat om effectief communiceren, thuishoort in het basispakket van iedere professional.
In het boek worden drie communicatiestijlen onderscheiden die je tijdens gesprekssituaties kunt herkennen, namelijk bij mensen die starten met praten en bij mensen die starten met observeren. Binnen de laatste categorie kan onderscheid gemaakt worden tussen mensen die al dan niet conflictvermijdend zijn. Ervaringen van professionals die de afgelopen jaren gewerkt hebben met deze methode zijn in het boek verwerkt. Op basis van deze informatie krijg je aan de hand van concrete vragen inzicht in je persoonlijke communicatiestijl en kun je in drie stappen (herkennen, controleren en handelen) je valkuilen minimaliseren waardoor je kwaliteiten meer tot hun recht komen. Ten slotte worden ideeën aangereikt om adequaat te anticiperen op de communicatiestijl van je gesprekspartner(s). Met dit inzicht in het gedrag van jezelf en anderen kun je een aantal theoretische onderwerpen, zoals gespreksvoering, gesprekstechnieken en presenteren effectief toepassen in de praktijk. Bij de behandeling van deze onderwerpen wordt zo veel mogelijk een link gelegd naar je persoonlijke communicatiestijl.

Bekijk hier de reacties van professionals die met deze methode hebben gewerkt.

Docentenhandleiding
Voor docenten zijn PowerPoints met didactische tips en aanvullende opdrachten beschikbaar zodat docenten in korte tijd een training of college kunnen samenstellen. Deze kunt u opvragen door een e-mail te sturen naar info@boomlemma.nl o.v.v. uw naam, onderwijsinstelling en studierichting waar u aan doceert.

Webinar
Op 1 februari 2012 organiseerden Boom Lemma uitgevers samen met Darwin Frieser, auteur van Effectief mondeling communiceren in drie stappen, een gratis webinar van een uur speciaal bedoeld voor docenten en professionals. Webinar gemist? Bekijk het webinar hier.

Doelgroep

Het boek is bestemd voor studenten op wo- en hbo-niveau en voor professionals die effectiever willen communiceren.

Auteursinformatie

Darwin Frieser is als docent professionele mondelinge communicatie verbonden aan de Hanzehogeschool te Groningen (Instituut voor Rechtenstudies) en Hogeschool Windesheim te Zwolle (Social studies). Eveneens is hij werkzaam als zelfstandig trainer (www.versatio.nl). In dit kader geeft hij onder meer communicatietrainingen aan (management)teams.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag