Verborgen verleiders

Hoe de media je sturen

Jaap van Ginneken 9789059316911 | 3e druk, 2011
Budh

Beschrijving

Welke trucs worden gebruikt in reclame en propaganda? Met welke woorden en beelden kun je consumenten en burgers gemakkelijk op het verkeerde been zetten? Hoe werkt dat door in voorlichting en nieuws? Dit boek geeft een overzicht van alle foefjes die vakmensen gebruiken om ons te laten willen wat zij willen. Kinderen en volwassenen brengen steeds meer uren per dag door met de media: kranten en radio, maar vooral televisie en internet. Artikelen en programma’s zijn doorspekt met ‘verborgen verleiders’: boodschappen die ons ertoe brengen om dingen te doen die we anders misschien zouden laten. Een artikel kopen, een politieke partij steunen, een programma bekijken; we worden over de streep getrokken zonder dat we dat zelf in de gaten hebben. Hoe gaat dat in zijn werk? Verborgen verleiders geeft een helder en pakkend overzicht van de verschillende sluiproutes die in de 21ste eeuw worden bewandeld om mensen te beïnvloeden met behulp van de media.

NRC Handelsblad (Henk Hofland) over dit boek:
‘Het is de auteur gelukt daarin vrijwel alles te verzamelen, beknopt en overzichtelijk, wat op het gebied van misleiding, vertekening, demagogie in alle massacommunicatie aan de orde kan komen… Het is niet alleen een handleiding voor mensen die hun paraatheid willen scherpen. Maar ook degene die bijvoorbeeld legervoorlichter wil worden, of planner voor tv-reclameblokken, kan er tien handige tips in vinden. En de lezer denkt: Aha! Zit het zó in elkaar.’

Doelgroep

Interessant voor de professional. Daarnaast is dit boek geschikt voor hbo-docenten en -studenten communicatie, media, (media)psychologie, en film & televisie.

Auteursinformatie

Dr. Jaap van Ginneken is media- en massapsycholoog en was lang verbonden aan de Afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag