Leren van binnenuit

Kwaliteit en inspiratie in het onderwijs

Fred Korthagen en Bram Lagerwerf 9789059316874 | 2e druk, 2011
Budh

Beschrijving

Bent u geïnteresseerd in een docentexemplaar? Mail dan naar info@boomlemma.nl.

Hoe kunnen leraren het beste uit hun leerlingen halen?

Op veel scholen wordt gewerkt aan vernieuwingen in het onderwijs. De traditionele onderwijsaanpak werkt vaak niet meer, waardoor er leerlingen buiten de boot vallen. Dat gaat veel leraren aan het hart. Zij willen er alles aan doen om het beste uit leerlingen te halen. Maar hoe doe je dat precies? Hoe kun je leerlingen stimuleren? Hoe kun je hun leren leuk én effectief maken en hoe help je kinderen om op te groeien tot volwassenen die hun talenten optimaal kunnen ontplooien?

Dit boek is bedoeld om (aanstaande) leraren, schoolleiders en ouders te helpen bij die vragen en ze een stevige theoretische basis en praktische aanwijzingen te geven. De auteurs beschrijven een nieuwe visie op leren, die uitgaat van de kwaliteiten die mensen al in zich hebben. Vandaar de titel: Leren van binnenuit.

Doelgroep

Deze uitgave richt zich op het basis- en voortgezet onderwijs, maar biedt ook ideeën voor hoger onderwijs en bedrijfsopleidingen. Het boek is vooral bestemd voor leraren, schoolleiders en ouders.

Auteursinformatie

Prof. dr. Fred Korthagen was wiskundeleraar en lerarenopleider en is momenteel hoogleraar onderwijskunde en senior-trainer. Zijn specialisaties zijn opleiden, training en coaching. Hij ontving internationale prijzen voor zijn werk.
Drs. Bram Lagerwerf was werkzaam in het voortgezet onderwijs en in het bedrijfsleven, maar vooral als lerarenopleider. Hij heeft veel ervaring met individuele begeleiding van (aanstaande) docenten (supervisie, coaching) in het vo en het hbo.

De auteurs schreven eerder samen het succesvolle boek Een leraar van klasse, een goede docent worden en blijven.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag