Geïntegreerde communicatie

Concern-, interne en marketingcommunicatie

Marita Vos en Henny Schoemaker 9789059316584 | 9e druk, 2011
Budh

Beschrijving

Iedereen kent de voorbeelden van organisaties waar grote publiekscampagnes ingezet worden, terwijl tegelijkertijd massaontslagen worden aangekondigd. En van bedrijven die zich in eigen land profileren als betrouwbaar en degelijk, terwijl zij elders in de wereld gebruikmaken van kinderarbeid, of de oorzaak zijn van milieuvervuiling. Afnemers willen tegenwoordig niet alleen informatie over producten, maar ook over het productieproces, gevolgen voor milieu en arbeidsomstandigheden. In een samenleving die zich in toenemende mate laat kenschetsen als informatiesamenleving, dienen bedrijven rekening te houden met een steeds kritischer omgeving.

Bovenstaande voorbeelden illustreren de noodzaak voor geïntegreerde communicatie. De drie domeinen concerncommunicatie, interne communicatie en marketingcommunicatie worden in dit boek op integrale wijze benaderd. Daarbij is de functie die communicatie heeft voor een organisatie steeds het uitgangspunt.

Geïntegreerde communicatie is een basisboek waarin deze integrale benadering op praktische wijze wordt uitgewerkt en onderbouwd. Het biedt een gedegen inleiding voor (aankomend) communicatiespecialisten en bedrijfskundigen.

Integrated communication is de Engelstalige versie van deze uitgave.

Doelgroep

Bestemd voor hbo- en wo-docenten en -studenten communcatie, of studenten uit aanverwante opleidingen die geïntegreerde (bedrijfs)communicatie/marketingcommunicatie als vak binnen hun opleiding krijgen. Daarnaast interessant voor de beginnende professionals binnen communicatie/bedrijfskunde.

Auteursinformatie

Prof. dr. Marita Vos werkt als hoogleraar Organizational Communication and PR bij de universiteit in Jyväskylä, Finland.

Ir. Henny Schoemaker is publicist en communicatieadviseur. Met Marita Vos zette hij een adviesbureau op www.vos-schoemaker.com.

 

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag