Methodisch handelen inzichtelijk

Jos Kuiper en Peter Zijsling 9789059315853 | 1e druk, 2010
Budh

Beschrijving

Methodisch handelen lijkt een vanzelfsprekende basisvaardigheid voor professionele hulpverleners. In de praktijk blijkt het voor veel aankomende hulpverleners heel lastig om het concept van methodisch handelen onder de knie te krijgen. Methodisch handelen inzichtelijk biedt daarom de basis voor methodisch handelen. Stap voor stap krijgt de student inzicht in het concept van methodisch handelen, onder meer door de vele voorbeelden. In het licht van de opvatting dat er eerst een goede basis moet zijn gelegd om uit te kunnen groeien naar een zelfbewuste professional wordt theorie wel aangereikt, maar dient niet voortdurend als leidraad.Het boek behandelt de kernbegrippen in een begrijpelijke context voor aankomende hulpverleners in hun eerste jaar. Het laat hen kennis maken met de negen fasen van de plancyclus van methodisch handelen, en geeft hen mogelijkheden om deze plancyclus toe te passen én te relateren aan de verschillende beroepspraktijken.

Auteursinformatie

Jos Kuiper (van wiens hand het beeld op de cover is) is als methodiekdocent en supervisor binnen de opleiding Social Work verbonden aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij heeft eerder het boek, Leerboek communicatie Social Work gepubliceerd.
Peter Zijsling is als methodiekdocent verbonden aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Zijsling is supervisor en medecoördinator van de deeltijdopleiding van de voormalige SOSA-opleiding binnen Windesheim.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag