Basisboek sociaal onderzoek

Peter G. Swanborn 9789047301431 | 5e druk, 2010
Budh

Beschrijving

In mei 2015 verschijnt de nieuwe druk van deze uitgave.
 
Het doel van dit Basisboek sociaal onderzoek is dat de lezer vat krijgt op de belangrijkste keuzestappen in het sociaalwetenschappelijke onderzoek. Welke data moeten worden verzameld, welke strategie moet worden toegepast? Zijn er bruikbare theorieën? Wat zijn de valkuilen? En: wat is eigenlijk de reikwijdte van de conclusies?
 
Het gaat daarbij niet alleen om het zelf leren uitvoeren van een eenvoudig praktijkgericht onderzoek, maar ook om het kritisch leren omgaan met allerlei publicaties en (kranten)berichten die gebaseerd zijn op sociaalwetenschappelijk onderzoek. Het boek is beknopt en overzichtelijk, en voorzien van opdrachten.

Doelgroep

Het Basisboek sociaal onderzoek is ontwikkeld voor studenten in het wetenschappelijk en het hoger beroepsonderwijs, maar biedt ook een schat aan nuttige achtergrondinformatie aan al diegenen die in hun werkkring te maken hebben met het opzetten van onderzoek of het gebruiken van onderzoeksresultaten.

Auteursinformatie

Peter G. Swanborn was hoogleraar in de Methodologie van de Sociale Wetenschappen aan de Universiteiten van Utrecht en Amsterdam.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag