Aan de slag met statistiek

Annabel Bolck 9789047301356 | 1e druk, 2010
Budh

Beschrijving

Elke dag kom je wel in aanraking met statistiek. Denk aan grafieken op internet of in je studieboek, of tabellen (over het weer, sport en economie) in de krant en op het journaal. Maar statistiek is meer dan alleen grafieken en tabellen. Als je een onderzoek wilt doen, hoe klein ook, zul je gegevens moeten verzamelen, ordenen, presenteren en interpreteren. Dan wil je vragen beantwoorden als: 'Hoeveel mensen moet ik interviewen?' of 'Hoe kan ik met enkele metingen een hoeveelheid schatten?' In dit boekje helpt de auteur je al deze aspecten van de statistiek eigen te maken.

Aan de slag met statistiek bestaat uit elf hoofdstukken. Elk hoofdstuk bevat een stukje theorie dat vaak wordt geïllustreerd met plaatjes.

Online
Bij het boek hoort een digitale cursus met interactieve opgaven en andere oefenmogelijkheden. Per hoofdstuk zijn er toetsvragen opgenomen. Aan de hand van deze vragen kun je testen of je inmiddels voldoende kennis hebt van de verschillende onderdelen van de statistiek. Door middel van een unieke eenmalig te activeren activatiecode in het boek ontvangt de gebruiker 2 jaar toegang.

Doelgroep

Dit boek is geschikt voor alle studenten in het hoger onderwijs (hbo en wo) die tijdens hun studie een verplicht onderdeel statistiek krijgen.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag