Media en publiek

Theorie├źn over media-impact

Connie de Boer en Swantje Brennecke 9789047301165 | 6e druk, 2009
Budh
Search_button

Inhoudsopgave

Inleiding
IMachtige media
IIHet actieve publiek
IIIAudience cum content
Over de auteurs

Beschrijving

De 7e druk (ISBN 978-94-6236-387-8) wordt begin mei 2014 verwacht. 

Ondervinden kinderen last van veel televisiekijken? Heeft een mediaboodschap invloed op het gedrag of de meningsvorming van mensen? Waarom en waarvoor gebruiken we de media? Niet alleen sociale wetenschappers, maar ook politici, opvoeders en anderen hebben zich de afgelopen decennia steeds meer beziggehouden met deze vragen.

In Media en publiek worden de belangrijkste theorieën besproken die binnen communicatiewetenschap gangbaar zijn en betrekking hebben op de werking van de media. Veel van deze theorieën zijn gericht op het verklaren van effecten van de media op het publiek. Daarnaast worden ook theorieën besproken die de relatie tussen media en publiek meer vanuit het standpunt van het publiek bekijken en het mediagebruik proberen te verklaren.

Deze zesde druk is geheel herzien en geactualiseerd. Ook is een hoofdstuk over informatieverwerkingsprocessen toegevoegd. Hier vind je extra materiaal met opdrachten bij elk hoofdstuk, interessante voorbeelden en nuttige links.

Doelgroep

Media en publiek is geschreven voor studenten communicatie in het hoger onderwijs en geïnteresseerden in de media en hun effecten.

Auteursinformatie

Connie de Boer is hoofddocent aan de opleiding Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam en is daar werkzaam bij de programmagroep Media, Journalistiek en Publieke Opinie.
Swantje Brennecke is Partner Business Planning bij MindShare Nederland.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag